• Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit Holland Opera04
 • Sneeuwwit Holland Opera03
 • Sneeuwwit-Holland Opera
 • Sneeuwwit-Holland Opera

Maarten Warmerdam maakte het lichtonwerp voor de voorstelling Sneeuwwit van Holland Opera. Sneeuwwit, een sprookje waarin je Assepoester, Doornroosje, Belle & het Beest en Sneeuwwitje herkent. De slechte koningin, het mooie meisje, de ijdele prins, de jaloerse zussen en het gevaarlijke monster spelen in dit muzikale sprookje de hoofdrol.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Imme Dros, bekroond met vele griffels voor haar prachtige kinderboeken, bewerkte deze sprookjes tot Sneeuwwit.

Fons Merkies (gouden kalf oeuvre beste filmmuziek) schreef de muziek in cross over met prachtige compositie van de Italiaanse barokcomponist Michel Mascitti.

Creatie
Muziek: Fons Merkies en Michel Mascitti
Libretto: Imme Dros
Regie: Joke Hoolboom
Decor: Douwe Hibma
Licht: Maarten Warmerdam
Kostuums: Sophie Ketting en Ineke Duivenvoorde

Uitvoering
Zangers: Niek Idelenburg, Sinan Vural, Lilian Farahani en Madieke Marjon
Orkest: Jesse Faber (basklarinet), Ellen Zijm / Erica Roozendaal (acordeon) en Diederik van Dijk (cello)

De voorstelling speelt vanaf nu tot december in verschillende theaters in Nederland, daarna met de kerstperiode in de Verensmederij in Amersfoort.

Lees hieronder de reactie van twee jonge recensenten van de cultuurbaartjes.

Reporter: Thomas (5)

Het ging over Sneeuwwit. Die was mooier dan de koningin. Sneeuwwit moest toen trouwen met een nep-monster, maar dat was gewoon een mens. Het nep-monster was eigenlijk heel lief. De gemene koningin had een ideetje. Dat was een gif dat ze aan Sneeuwwit wou geven, maar dat lukte niet. Want het monster wou het graag hebben om mooier te worden, maar toen ging ie dood. Toen zei de heks weer wie is het mooiste en toen was dat nog steeds Sneeuwwit en toen werd ze boos.

Er waren ook zussen van Sneeuwwit maar dat waren jongens. Ze leken niet echt op vrouwen, ik denk dat iedereen wel weet dat het gewoon jongens waren. Voor het spel waren ze haar zussen, maar ze waren dus eigenlijk haar broers.

De acteurs waren allemaal even goed, maar ik vond Sneeuwwit het mooiste. Heel bijzonder was dat ze alles zongen en dat alles rijmde. Ze waren met 7 mensen.

Ik vond de kostuums heel mooi. Het monster had een wollig pak aan met horens. Ik dacht eerst dat de koningin echt blond haar had, maar het was een pruik.

Het decor daar moest je fantasie voor hebben, want ze zeiden dat het een heel mooi paleis was of dat er bomen waren, maar die waren er niet. Er stond wel een spiegel en er waren poorten. Het was grappig dat die van groot naar klein gingen en dat ze op wieltjes konden rijden. Ook was er een bed dat bewoog.

Er was blauw licht en de muziek vond ik wel mooi.

Ik vond wel dat het lang duurde. Er was geen pauze.

Soms was het niet zo goed te verstaan omdat de muziek eroverheen kwam. Het beste verstond ik de heks, want die deed haar stem omhoog, daardoor ging het harder.

Als cijfer geef ik een 9.

Ik vond het superleuk en ik denk dat andere kinderen en hun ouders dit ook heel mooi vinden.

 

Voorstelling: Sneeuwwit door Holland Opera (7 okt 2012)

Reporter: Lidewij (5)

Het was een mix van vier sprookjes: Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Belle en het Beest. Sneeuwwitje was een heel mooi meisje. De koningin en Sneeuwwitjes zussen waren jaloers op haar. Het beest, dat was een groot monster. Het was heel leuk. Als ik een titel zou moeten kiezen zou ik het “De combi van de sprookjes” noemen.

Het was zielig dat Sneeuwwitje gevangen werd.

Het was eng dat Sneeuwwitje een kus gaf aan het monster.

En het was droevig dat de prins wegging bij Sneeuwwitje.

Het was grappig dat het monster jeuk had op zijn rug. Sneeuwwitje ging hem toen helpen krabben.

De muziek was heel mooi. Er waren veel instrumenten. Er waren volgens mij een bas en een saxofoon, en een interessant instrument met veel knopjes.

De kleding was heel mooi en sjiek, het monster zag er gek uit en Sneeuwwitje had een rode jurk met rozen aan. De zussen hadden grappige kleren aan met hoedjes op hun hoofd.

Het was interessant dat we aan het einde vragen mochten stellen. Sneeuwwitje is in het echt 22 jaar en ik denk de koningin 30 jaar en de prins 31 jaar en het monster 40 jaar. Over de instrumenten werd ook een vraag gesteld. Niks was stom.

Ik begreep het verhaal goed. Samen met een andere voorstelling is dit de mooiste show die ik ooit heb gezien. Als cijfer zou ik het een 100 geven. Ik kan hiervoor geen cijfer onder de 10 geven.

Mijn vriendinnen moeten hier ook naartoe. Die houden van sprookjes en vinden voorstellingen leuk.

Meer informatie is te vinden op site van Holland Opera.