maarten_1966_LMaarten Warmerdam studeerde in 2006 af aan de Theaterschool van Amsterdam en is sindsdien actief als lichtontwerper voor theater, musea en architectuur. Ruimte en de transformatie van de ruimte met licht staan vaak centraal in zijn werk. Binnen zijn ontwerpen maakt hij heldere keuzes om zo de essentie te vatten en zeggingskracht van het lichtontwerp te vergroten. De perceptie van licht en de manier waarop licht onze waarneming beïnvloedt, is wat Maarten fascineert.

Maarten is  onder andere verbonden aan het Stedelijk Museum in Amsterdam en het EYE filmmuseum. Hij werkte samen met Saskia Boddeke en Peter Greenaway aan de installatie ‘Midzomerdag 1680’ op de locatie kasteel Amerongen. Voor Swarovski maakte hij met Floriaan Ganzevoort het lichtontwerp voor de parkuitbreiding ‘Crystal Cloud’. Met Isabel Nielen werkte hij in opdracht van het RVOB aan het lichtontwerp voor het HEMbrugterrein in Zaandam.

In het theater werkte Maarten voor verschillende productiehuizen, componisten en regisseurs  zoals Orkater, Opéra de Lille, De Munt | La Monnaie in Brussel, Holland Opera, Hollands Diep, Louis Andriessen, Guy Cassiers, Jonathan Dove, Heiner Goebbels, Joke Hoolboom, Cilia Hogerzeil, Sjaron Minailo, Matthias Mooij, Marcel Sijm en Karlheinz Stockhausen.
Neem contact op

 

Recente projecten van Maarten