Classic Fm Live is een promotie tour voor de radiozender en brengt een breed scala aan muziek te hoor in het theater.

Voor de tour maakte Maarten Warmerdam het licht.

 

Over Classic FM LIVE

Dat bariton Ernst Daniël Smid een grote muziekliefhebber is, is nagenoeg bekend. Hij kan zijn liefde voor muziek voor een deel kwijt bij Classic FM Live. Nederlands meest populaire radiostation met lichtklassieke muziek, Classic FM, gaat namelijk het theater in en Smid vertelt tijdens de voorstelling op passende wijze meer over het programma en het verhaal achter de muziek en de componisten. 

Classic FM Live brengt populaire meesterwerken uit de klassieke muziek in combinatie met hoogtepunten uit filmmuziek en musicals (samen in een uniek live evenement voor alle generaties). Los Angeles, The Voices laten zich inspireren door klassieke muziek en opera  en zullen een uniek/speciaal gastoptreden verzorgen.
Gordon over de Classic FM Live concerten: het is een droom die uitkomt
Los Angeles, The Voices: Los Angeles, The Voices wordt gevormd door Gordon Heuckeroth, Remko Harms, Richy Brown, Roy van den Akker en Peter William Strykes. Ze laten zich in hun muziek inspireren door klassieke muziek en opera. In november 2010 presenteerden de zangers hun debuutalbum ˜Los Angeles . Binnen zeven weken stond de cd op nr. 1 in de Album Top 100 en nadert het de platina status met een verkoop van bijna 50.000 exemplaren. Hun uitverkochte concert in Koninklijk Theater Carr was op oudejaarsavond te bewonderen bij RTL 4 met onder andere het opzwepende Blijf Veilig Bij Mij.
Classic FM Live: Classic FM Live is na een succesvolle voorstelling in Heineken Musical Hall voor het eerst te bezoeken in de theaters. Classic FM Live brengt de populairste meesterwerken uit de licht klassieke muziek, filmmuziek en musical met (inter)nationale talenten samen in een muziekevenement voor alle generaties!

Op het programma staan composities variërend van barok tot opera, met hoogtepunten uit het repertoire van componisten als Mozart, Bach, Tsjaikovski, Vivaldi en Chopin die worden afgewisseld met bekende melodieën uit musicals en films, zoals Once upon a time in the west, Soldaat van Oranje en The Lion King.
De uitvoering wordt verzorgd door gerenommeerde koren en orkesten, zoals het Orchestra Particolare onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Daarnaast zal up-and-coming talent uit binnen- en buitenland optreden. Gastheer en gezicht van Classic FM Live is Ernst Daniël Smid, bekend van vele optredens in theaters en op TV. Tijdens de concerten kan men tevens genieten van de winnaressen van het TV-programma Una Voce Particolare: Maghen Hilgersum en Jolentha Zaat.

Meer informatie is te vinden op de site van Classic FM live.