• Kinderen van Medea
  • Kinderen van Medea
  • Kinderen van Medea
  •  

Een moeder die haar kinderen vermoordt: het is te veel om te begrijpen. Regelmatig staat een dergelijk verhaal in de krant. Toch blijft het ons vreemd. Misschien verklaart dat de populariteit van de klassieke tragedie Medea: de uitdaging om je het onvoorstelbare voor te stellen. In Kinderen van Medea wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de kinderen.

In de onderwereld komen zij hun ouders na jaren tegen. Het wordt een familie-reünie die alle nachtmerries overtreft. De inmiddels volwassen jongelingen kunnen eindelijk verhaal halen bij hun moeder, hun moordenares, n bij hun vader. Want waarom liet hij moeder in de steek voor een of andere prinses?

De voorstelling kinderen van Medea ging 13 Oktober 2009 in het Lak-theater in premiere. Maarten Warmerdam maakte het lichtontwerp voor deze voorstelling.

Voor de foto’s klikt u op de foto rechts. Voor meer informatie over de voorstelling klikt u op de site van de Stichting Vocaal Verhaal.

Compositie en idee: Warner van Es
Libretto: Lisa de Rooy
Regie: Karin Joensthoevel en Anna Rottier
Decor en kostuums: Dieuweke van Reij en Luca Stappers (assistent: Sabine Bezuijen)
Licht: Maarten Warmerdam
Met o.a. Karin Joensthoevel, Joost van Velzen, Jeroen Manders, Merel van Geest, leden van het Erik-Jan de With en Daan van Koppen van het Haags saxofoonkwartet, Nicolette Heerema en het Leidse koor Het Zingend Hart o.l.v. Ellen Looyestijn
Productie: Stichting Vokaal Verhaal i.s.m. LAKtheater en Veenfabriek/Scheltemacomplex
Productieassistent: Suzanne de Graaf