Instituut Lichtontwerpen (iLo) toont in samenwerking met café restaurant THT de expositie Artificial Light Paradise. Lichtinstallaties waarin kunstenaars het universum van kunstmatig licht verkennen vanuit hun eigen inspiratie en werkveld. Licht is geleidelijk een autonoom instrument geworden met specifieke conceptuele, ruimtelijke en zintuiglijke kwaliteiten. De tentoonstelling toont hoe kunstenaars en ontwerpers omgaan met de complexiteit van licht; van het niet-materiële karakter tot de sensorische aspectenKom kijken en ervaar wat artificieel licht ons kan bieden: vluchtige schaduwen, ritmische reflectie, beweging, kleur en contrast en meer. De installaties ontspringen uit de persoonlijke fascinatie van de ontwerpers en stellen de ervaring van licht op de mens centraal.

Lichtontwerper Maarten Warmerdam staat met de installatie RED LIGHT AND SUGAR op de expositie.

Met de installatie red light light and sugar probeert lichtontwerper Maarten Warmerdam de aanwezigheid van licht tastbaar te maken voor het publiek. Licht is altijd om ons heen en bepaald hoe we de wereld waarnemen. Opmerkelijk genoeg zijn we maar zelden bewust van de aanwezigheid ervan.

De installatie bestaat uit een piramide van suiker en infrarood warmte lampen die erboven hangen. Onder invloed van het licht van de piramide langzaam in een organische gekaramelliseerde vorm. De geur van de karamel en het abstracte licht creëren een surreëel beeld.

De tentoonstelling is tot en met 17 Januari 2015 van 17:00 tot 22:00 te zien in de expo zaal in de  Tolhuistuin in Amsterdam Noord. De toegang is gratis.

  • zaaloverzicht1
  • zaaloverzicht3
  • zaaloverzicht5