In Februari 2018 ging de voorstelling uitvinders van Holland Opera in premiere.  De voorstelling vertelt het verhaal van drie uitvinders die bezig zijn een motor uit te vinden die draait op water. In het midden van het toneel staat een mysterieuze futoristisch ogende iglo.

In het licht zijn drie werkelijkheden. Een droom werkelijkheid waarin de machine lijkt te werken, één waarbij de soldaten de uitvinding proberen te bemachtigen en één van een werkplaats. Het licht maakt duidelijke keuzes tussen de drie verschillende werkelijkheden. Ieder  heeft zijn eigen richtingen, sfeer en gebruik practicals en natuurlijk gaat alles stuk op het einde.


Meer informatie is te vinden op de website van Holland Opera.
https://www.hollandopera.nl/voorstelling/294/uitvinders/

Creatie | Muziek: Sergei Prokofiev en Roel Slootman – Libretto: Carel Alphenaar – Regie: Bram Jansen – Choreografie: Ryan Djojokarso – Dramturgie: Joke Hoolboom – Decor: Douwe Hibma – Lichtontwerp: Maarten Warmerdam – Geluidsontwerp: Tom Gelissen – Kostuums: Esmee Thomassen, Uitvoering | Marcel van Dieren, Niek Idelenburg en Erik Slik, Slagwerk | Chris Saris