Muziek, licht en foto’s van Edward Burtynsky

WRENCH is een nieuw project van ensemble Hexnut: muziek samen met de foto s van Edward Burtynsky. De voorstelling bestaat uit nieuwe composities in een unieke integratie van geluid en geprojecteerd beeld. Het lichtontwerp is van Floriaan Ganzevoort. Er wordt gebruik gemaakt van de kleuren uit de foto’s voor het licht op de muzikanten, waardoor er nog meer eenheid tussen de geprojecteerde beelden ontstaat.

Nieuwe werken van Jan-Bas Bollen, David Dramm, Anthony Fiumara, Ned McGowan, Mayke Nas, Seung-Ah Oh, Steven Ricks en Felipe Waller zullen ten gehore zullen worden gebracht. Elk van de componisten schrijft een muziekstuk op een thema uit Burtynsky s oevre, die worden opgenomen in het live optreden. Er wordt bij de plaatsing van de foto s toegewerkt naar het optimale dramatische effect.

WRENCH wordt geen diavoorstelling als decor voor de muziek noch achtergrondmuziek voor bij de beelden, maar een zorgvuldig uitgebalanceerde choreografie tussen de twee elementen die gezamenlijk een verhaal vertellen, ideeën en emoties uitdrukken.