floriaan_2387_LFloriaan Ganzevoort is lichtontwerper voor theater, muziek, dans en ruimtes. Hij studeerde af als Theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Licht als dramaturgisch middel’. Vanaf 2000 maakt Floriaan voor diverse gezelschappen lichtontwerpen. Door zijn dramaturgische achtergrond is het licht dat hij ontwerpt altijd sterk verbonden met de inhoud van de voorstelling. Floriaan is gespecialiseerd in de opeenvolging van beelden en de timing daarvan.

Tijdens zijn studie begon hij bij de choreografen Emio Greco en Pieter Scholten als technisch coördinator. Voor dit gezelschap deed hij de technische productie en uitvoering van nationale en internationale tournees, en maakte hij een aantal lichtontwerpen.

Als lichtontwerper werkte Floriaan onder meer voor Emio Greco en Pieter Scholten, Nationale Opera & Ballet, Nederlandse Reisopera, Springdance Festival, De Toneelmakerij, Anouk van Dijk, Nederlands Blazers Ensemble, Merlijn Twaalfhoven en Asko|Schönberg.

Floriaan won in 2011 samen met Rieks Swarte, Jacqueline van Eeden en Carly Everaert de TIN Wijnberg Scenografieprijs voor de voorstelling ‘De Storm’ van De Toneelmakerij.
Neem contact op

 

Recente projecten van Floriaan