Lichtontwerp show Jan Taminiau

Op de openingsavond van de Amsterdam International Fashionweek 2011 toonde Taminiau zijn haute-couturecollectie Irradiance, die hij dit seizoen ook tijdens de Haute Couture Week in Parijs showde.

Floriaan Ganzevoort maakte voor deze show het lichtontwerp.

Irradiance is de twaalfde haute-couturecolectie van de ontwerper, waarbij de modellen op torenhoge schoenen, langzaam hun parcours aflegden. De collectie is genspireerd op verstoppen, over onthullen en veranderingen terwijl de tijd doortikt.

Alle modellen droegen een glinsterend masker, dat hun volledige gezicht inclusief hun ogen bedekten. Het zwaartepunt van het silhouet lag voor deze collectie op de bovenkant met krachtige schouders.

De sfeer van de collectie werd door de ontwerper duister genoemd. Grijs, zwart en wit waren de belangrijkste kleuren, daarnaast waren er luxe zijden stoffen met ingeweven barok patronen.

Alle patronen waren door Taminieu op maat geweven. Volgens Taminiau heeft couture niets met de realiteit of draagbaarheid te maken. “Het is vrij denken. Couture is uniek”, zo meldt de ontwerper.