De Theatermachine is het samenwerkingsverband tussen Floriaan Ganzevoort, Isabel Nielen en Mike Evers. We maken lichtontwerpen en geven advies. Dit doen we voor theater, musea, architectuur en we maken licht als zelfstandige kunstvorm.

Ontwerpen van de Theatermachine onderscheiden zich doordat we licht zien als een middel om een verhaal te vertellen; het is een betekenisdrager. Onze ontwerpen beginnen bij de ruimte. Dit kan een decor zijn, maar ook een gebouw of een zaal. Op die manier ontstaat een dialoog tussen ruimte en licht.
In het maakproces toetsen we voortdurend het ontwerp aan het concept en blijven we kritisch op ons werk. Ontwerpen zijn niet gegoten in beton, maar blijven altijd in beweging. Zo worden onze ontwerpen geen esthetiek op zichzelf, maar een onlosmakelijk deel van het project.

De unieke samenstelling van de Theatermachine zorgt ervoor dat we naast het maken van lichtontwerpen ook kunnen programmeren en adviseren over de uitwerking van technische infrastructuur. Wij kijken verder dan alleen de technische uitvoering en werken met inspiratie en creativiteit. Techniek en ontwerp staan voor ons dicht bij elkaar.

We zijn actief bezig met het vergroten van onze kennis door de expertise en achtergrond van de partners. Binnen de Theatermachine maar ook daarbuiten. Projecten worden bij ons in een vroeg stadium gedeeld. De lijnen binnen het team zijn kort en door elkaars kennis te gebruiken kunnen we ons focussen op waar we goed in zijn.

De Theatermachine bestaat uit drie mensen die elkaar vinden in het oog voor detail, de passie voor licht en het vertrouwen in elkaar.