Mike is belichter, programmeur/operator en lichtontwerper. Zijn carrière begon als technicus in Schouwburg Amstelveen. Na een aantal jaar koos hij voor een bestaan als freelance lichttechnicus bij een aantal reizende gezelschappen. Als technisch producent heeft hij voor verscheidene film- en muziekfestivals gewerkt.

Mike werkt onder andere voor STIP theaterproducties, Wereld Kerstcircus in Carré, Nederlands Blazers Ensemble, het Concertgebouw, Nationale Opera & Ballet, de Nederlandse Reisopera, Stage Entertainment (De Tweeling), Albert Verlinde Entertainment (Shrek de Musical, Flashdance), Freek en Hella de Jonge, Bert Visscher, Van der Laan en Woe, Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk, Bunker Theaterzaken (Cojones, Erik van Muiswinkel, Oudejaarsconference 2012), VARA, Stedelijk Museum en EYE filmmuseum.

Mike heeft veel grote theatervoorstellingen en evenementen belicht en/of geprogrammeerd. Ook heeft hij licht- en video-ontwerpen gemaakt voor een aantal toerende voorstellingen. Daarnaast heeft hij diverse tv-opnames belicht; zowel opnames van bestaande theaterprogramma’s, als opnames specifiek gemaakt voor tv. Tevens geeft Mike advies bij de installatie van nieuwe lichtsystemen. De laatste jaren is hij regelmatig in de museale belichting te vinden. Zijn specialiteiten zijn technische productie, assistentie bij lichtontwerp, programmeren en bedienen van verschillende lichtcomputer-platforms, systeemtechniek, videotechniek en mediaservers. Als instructeur verzorgt hij training op meerdere lichtcomputer-platforms.
Neem contact op

 

Recente projecten van Mike