IDFA 2020

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn meer dan 300 internationale documentaires te zien. IDFA vertoont negentien dagen lang films en nieuwe mediaprojecten, op vaste tijden en in een online cinema op idfa.nl. De onderwerpen zijn divers, maar de films hebben één ding gemeen: ze zetten aan tot denken en nodigen uit tot discussie.

Vanwege de beperkte capaciteit in de theaters was IDFA 2020 dit jaar een hybride festival, voorzien van een solide online basis. Alle online vertoningen worden geïntroduceerd door IDFA’s programmeurs en vaak gevolgd door een Talk – een verdiepend interview met de filmmaker – of een Q&A, waar het mogelijk is om live online vragen te stellen aan de filmmaker of hoofdpersoon.

In opdracht van technisch producent INDYVIDEO verzorgde Mike Evers van de Theatermachine het lichtontwerp voor een aantal verschillende locaties. Van de openingsceremonie in Nederlands meest iconische filmtheater Tuschinski Zaal 1 tot de afsluitende Awards Ceremony in Theater De Brakke Grond. De rode draad wat betreft lichtontwerp was ervoor te zorgen dat zowel de locaties als de programma-activiteiten in het beste licht kwamen te staan voor de camera-opnames die gemaakt werden voor de online streaming diensten van IDFA.

Locaties: Tuschinski Zaal 1, Arti et Amicitiae, Theater De Brakke Grond in Amsterdam
Lichtontwerp: Mike Evers – Theatermachine
Team uitvoering: Floriaan Ganzevoort en Mike Evers
Leverancier aanvullend licht en crew: Jacco Patist – Lichtwerk
Inrichting studio’s: Captain Video
Producent: INDYVIDEO
Fotografie: Melle Meivogel, Roger Cremers, Jurre Rompa en Mike Evers