Maankozijn voor Koninklijk Concertgebouworkest

De musici van het Koninklijk Concertgebouworkest zijn opgegroeid in landen over de hele wereld, met verschillende mooie liedjes en muziek in hun oren. Kinderconcert Maankozijn is een muzikale reis rond de wereld voor kinderen vanaf 6 jaar. Met de maan als reisgenoot, ontmoeten de kinderen de musici uit het orkest en maken ze kennis met de muziek waarmee die zijn opgegroeid.

Met haar plan om kinderliedjes klassiek aan te kleden won Sanne Hunfeld, violiste van het Koninklijk Concertgebouworkest, in 2018 de Prix de Salon, de jaarlijks uitgekeerde prijs van de businessclub van het orkest voor een jong orkestlid met een goed idee.

Mike Evers van de Theatermachine heeft een lichtontwerp gemaakt voor deze concerten. Uitdaging was om het licht dicht in de buurt van de muzikanten te houden, om de videoprojecties niet teveel te hinderen. Bij dit concert zijn draadloos aanstuurbare led-lampen op statief gebruikt, waarvan de intensiteit en de kleur meegeprogrammeerd zijn in de lichtstanden. Het lichtontwerp is deels gebaseerd op de aanwezige architecturale verlichting van het Concertgebouw, maar aangevuld met bewegend licht voorzien door verhuurbedrijf Lichtwerk Amsterdam.

Regie en tekst: Lotte van Dijck
Muzikale leiding: Sanne Hunfeld
Sopraan en spel: Marijje van Stralen
Lichtontwerp: Mike Evers – Theatermachine
Videoprojecties: Camille Scherrer
Productie: Marianne R├╝bsaam
Fotografie: Milagro Elstak