Black Hood op Amsterdam Fringe Festival

_mg_3926

De voorstelling Black Hood is een radicale bewerking van Roodkapje over een jonge vrouw op zoek naar zichzelf in een wereld vol dobberende boten, Tinder, Botox, Black Face en seks met robots. Roodkapje staat voor even bizarre als herkenbare keuzes. Een Killerbody of de Kracht van het nu? Botox of een baby? Vluchtelingen helpen of Festivalhoppen? En als het allemaal kan, maar je grijpt de kansen niet, ben je dan een loser?

Het gezelschap Black Hood bestaat uit vier jonge theatermakers: Vincent Bendervoet, Mireille Ettema, Annefleur Klinkhamer en Sanne Krijgsman. In 2017 ronden ze hun opleiding als theatermaker af aan Theaterschool de Trap. Ze willen de Nederlandse theaters bespelen met persoonlijke en eigentijdse theatervoorstellingen met een randje. Hun andere talenten op het gebied van dans, decorbouw, theatertechniek en stemacteren maken dat ze zeer compleet werk kunnen creƫren. Hun eerste stuk Black Hood is geselecteerd voor het Amsterdam Fringe Festival (1-11 september 2016).

Mike Evers verzorgde in samenwerking met Mireille Ettema van Black Hood het lichtontwerp en toneelbeeld. Er werd met rode theaterafstopping, led-vloerlicht-armaturen en het gebruik van een hazer een toneelbeeld gemaakt dat aansloot bij de inhoud van de voorstelling. De voorstelling speelde vier keer in het Polanentheater in Amsterdam-West.

Meer informatie over de voorstelling en de makers kunt u vinden op de website van het Amsterdam Fringe Festival.

Fotografie: Maurice Snabilie