Mahagonny 2.0 voor Frank Sanders Akademie

In 1926 schreef Kurt Weill de opera één-akter Mahagonny Songspiel beter bekend als Das Kleine Mahagonny. In eerste instantie was de opera bedoeld als een aanklacht tegen de cultuur binnen de operawereld zelf. Daarna werd Mahagonny meer als waarschuwing tegen de gevolgen van het kapitalisme opgevoerd. Het wereldbeeld waar Brecht en Weill voor waarschuwden is ondertussen allang onze werkelijkheid.

Mahagonny 2.0 is een eigentijdse bewerking geworden. Er is veel materiaal uit de beide opera versies gebruikt maar er is ook gebruik gemaakt van stukken uit ander werk van Kurt Weill en Bertolt Brecht door de derde jaars studenten van de Frank Sanders Akademie.

De La Mar West

Locatie voor deze uitvoering was de theaterzaal van De La Mar West in Amsterdam. Deze zaal beschikt over een tension grid met vast hangend licht (deels bewegende armaturen). Vanwege de grote hoogte boven de speelvloer vormt dit een uitdaging voor de belichting. Door toevoeging van trussdelen met lager hangend front- en tegenlicht, zijlicht-torens naast de speelvloer en lichtgevende led tl-buizen is er een passend lichtontwerp gecreëerd voor deze ambitieuze productie.


Cast & Creatives

Muzikale leiding: Hilmar Leujes
Regie: Brigitte Odett
Choreografie: Yannick Plugers
Lichtontwerp: Mike Evers – Theatermachine

Spelers: Susana Bijtelaar, Emma Broekman, Aniek van Dijk, Céline Grift, Lisa Hoogstadt, Dominique Leensen, Esmeralda Oomen, Fleur Renes, Anieke Stilma, Lars Vaessen, Iris Verhaak en Laurens Vink

Fotografie: Peggy de Haan – Musicalsites