Raquel van Haver in het Stedelijk Museum

De Theatermachine verzorgde het licht voor de jonge Amsterdamse kunstenaar Raquel van Haver. De tentoonstelling ‘Spirits of the Soil’ is een nieuwe serie monumentale schilderijen en collages. Het is Raquel van Havers eerste museale solotentoonstelling in Amsterdam.

Raquel van Haver

Raquel van Haver (1989, Bogotá, Colombia) maakte speciaal voor het Stedelijk Museum deze werken. Daarin verbeeldt zij op een expressieve manier haar ervaringen in de Bijlmermeer Amsterdam, waar zij woont en werkt. Het werk reflecteert ook op haar verblijf in de ‘barrios’ en ‘favelas’ van megasteden in de Caraïben, Afrika en Latijns-Amerika.

Het werk is krachtig en sterk, het lijkt wel of de olieverf geboetseerd is op de schilderijen. Veel reliëf en kleur maken de werken robuust. Ook haar collages zijn zeer bijzonder en indringend. Erg leuk om met Raquel te werken aan de belichting van deze plastische schilderijen.

De tentoonstelling is te zien van 25 november 2018 tot en met 7 april 2019. Voor meer informatie zie de website van het Stedelijk Museum.

Lichtontwerp Theatermachine: Maarten Warmerdam
Team: Mike Evers, Isabel Nielen en Maarten Warmerdam
Fotografie: Gert Jan van Rooij