Asko Schönberg Light Of Lesser Days

Foto’s: Anna van Kooij

Opera Performance

De Theatermachine heeft in opdracht van het Asko|Schönberg voor de opera Light Of Lesser Days, in samenwerking met componist Oscar Bettison, de vormgeving en het lichtontwerp uitgevoerd. Een bijzonder geslaagd project waaraan we met veel plezier hebben gewerkt.

De Engels-Amerikaanse componist Oscar Bettison, heeft de opera speciaal voor het Asko|Schönberg geschreven. De wereldpremière vond plaats op 8 sept 2021 in Tivoli Vredenburg tijdens het Gaudeamus festival.
Het is een theatrale opera performance over twee personages die opgesloten zitten in een kale kamer en op verbeeldingskracht naar fantastische en soms onwaarschijnlijke plaatsen reizen.

Foto’s: Wael Quadrieh

Book of colours

Oscar Bettison heeft zich laten inspireren door onder andere het boek, Werner’s Nomenclature of colours. De kleurbeschrijvingen in het boek zijn volgens Oscar Bettison ongelooflijk poëtisch. “Ze zijn een uitnodiging voor de verbeelding en dat is waar het stuk over gaat.” 

Oscar wilde in zijn stuk niet teveel uitleggen aan de toeschouwer. Sferische en abstracte beelden creëren samen met de muziek en zang een wereld waarin het publiek de eigen fantasie de hoofdrol mag geven.


Credits

Compositie en regie: Oscar Bettison

Lichtontwerp: Theatermachine; Floriaan Ganzevoort en Isabel Nielen
Team: Floriaan Ganzevoort, Isabel Nielen, Mike Evers, Benno Barends, Wael Quadrieh en Lichtwerk

Orkest: Asko|Schönberg
dirigent: Clark Rundell
sopraan: Katrien Baerts
mezzo-sopraan: Barbara Kozelj

sound design: Arne Bock