IDFA in Carré

img_6481

Van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten. Het toonaangevende documentaire filmfestival IDFA trekt jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers naar meer dan 300 documentaires.

Mike Evers van de Theatermachine is gevraagd een lichtontwerp te maken voor de serie IDFA in Carré. In Koninklijk Theater Carré presenteert IDFA vier films met bijzondere randprogrammering:

The First Monday in May. In 2015 opent curator Andrew Bolton tijdens het Met Gala in gezelschap van een colonne beroemdheden de nieuwe mode-expositie van het kostuuminstituut van het New Yorkse Metropolitan Museum of Art: China: Through the Looking Glass.
Na de film een nagesprek met mode-journalist en curator Aynouk Tan en regisseur Andrew Rossi, onder leiding van Arno Kantelberg van Esquire.

The European. Achter-de-schermenportret van Frans Timmermans, die wordt gevolgd sinds zijn benoeming tot vicevoorzitter van de Europese Commissie in 2014 tot aan het Brexit-referendum.
Marcia Luyten interviewt Frans Timmermans en regisseur Dirk Jan Roeleven na afloop van The European.

Unknown Brood. In Unknown Brood kijken diverse mensen die Herman Brood goed kenden terug op zijn roerige leven.
Na afloop een optreden van Dany Lademacher’s Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood.

The Rolling Stones Olé Olé Olé! : A Trip Across Latin America. Zinderende registratie van de recente Rolling Stones-tournee door Latijns-Amerika en Cuba; één van de weinige landen waar ze niet eerder optraden.
Met vooraf drie klassieke Stones-nummers gecovered door Douwe Bob.

Daarnaast is het lichtontwerp gebruikt bij IDFA Opening Night. De openingsfilm was Stranger in Paradise van Guido Hendrikx, een filmisch, politiek essay over de absurde dilemma’s van het vluchtelingenbeleid.