Reprise Maankozijn voor Concertgebouworkest

De musici van het Concertgebouworkest zijn opgegroeid in landen over de hele wereld, met verschillende mooie liedjes en muziek in hun oren. Kinderconcert Maankozijn is een muzikale reis rond de wereld voor kinderen vanaf 6 jaar. Met de maan als reisgenoot, ontmoeten de kinderen de musici uit het orkest en maken ze kennis met de muziek waarmee die zijn opgegroeid.

Mike Evers van de Theatermachine heeft een lichtontwerp gemaakt voor dit concert, dat een reprise was van een eerder uitgevoerde reeks in Het Concertgebouw. Uitdaging was om de bestaande lichtstanden te converteren naar een versie voor een multi-camera-opname, gemaakt met een verruimde podiumopstelling.
Bij dit concert zijn draadloos aanstuurbare led-lampen op statief gebruikt, waarvan de intensiteit en de kleur meegeprogrammeerd zijn in de lichtstanden. Het lichtontwerp is gebaseerd op de aanwezige (bewegend) lichtarmaturen en architecturale verlichting van Het Concertgebouw, aangevuld met licht voorzien door verhuurbedrijven Lichtwerk Amsterdam en HWC Events & Rental.

Het concert is te bekijken via een online stream op de website van het Concertgebouworkest.

Regie en tekst: Lotte van Dijck
Muzikale leiding: Sanne Hunfeld
Sopraan en spel: Marijje van Stralen
Lichtontwerp: Mike Evers – Theatermachine
Videoprojecties: Camille Scherrer
Productie: Marianne R├╝bsaam
Fotografie: Milagro Elstak