• IMG_0014
  • IMG_0008
  • IMG_0005

De Bellevue lunchvoorstelling Limonov van Ulrike Quade Company is een voorstelling geinspireerd op de veelzijdigheid van het land en leven van de Russische schrijver en dissident Limonov. Hierover maakte Ulrike Quade Company een beeldende poppentheatervoorstelling met drie jonge acteurs. Vier jonge toneelschrijvers die verbonden zijn aan De Tekstsmederij leverden tekstbijdragen.

Uit de Theaterkrant:

Dat de rauwheid en directheid geloofwaardig en adembenemend overkomt is te danken aan de technische crew van de Ulrike Quade Company. Door de regie (Ulrike Quade), dramaturgie (Thomas Lamers), kostuumontwerp (Jacqueline Steijlen), techniek (Jan Sol) en belichting (Floriaan Ganzevoort) wordt niets aan het toeval overgelaten.

Lees hier verder.

Uit De Volkskrant:

De krachtig beeldende scènes, met een juiste dosis korte rake monologen en plukjes filosofisch commentaar van vier jonge schrijvers van De Tekstsmederij, verbeelden in grove lijnen Limonovs nooit aflatende strijd. Hij wordt doodgezwegen en beschuldigd van landsverraad door een journalist met een ezelskop. Klap op de vuurpijl is zijn oude moeder. ‘We wilden vrijheid, geen kapitalisme’, moppert ze vanuit de motorkap van het Trabantje.

Lees hier verder