Tsi Tsi Tsigane

Tsi Tsi Tsigane is een muziektheatervoorstelling over een Roma zigeunerorkest. Floriaan Ganzevoort maakte het lichtontwerp.

Djordji Ferari en zijn familie-orkest zijn terug in Nederland. Tussen autobumpers en de grauwe was gaat het van Hora tot Balkanbeat, van tragische vioolsolo s tot hysterische koperbanda s. Zigeunertradities staan hoog in het vaandel bij de Ferari s, maar als de Nederlandse Harriët Stemerdink een inzamelingsactie op touw zet, zal moeten blijken of die eeuwen oude gewoontes wel voldoende bestand zijn tegen moderne invloeden van buitenaf.

Eindelijk is het succesnummer van het Oerol Festival 2007 terug in Nederland. Dit keer niet in een kale loods op het industrieterrein van Terschelling-West, maar in de theaterzalen van Nederland. Het Djordji Ferari Orkestar is een gelegenheidscocktail van een flinke slok Jetje en haar Dansorkest (Oerol 2005), een shot Kyteman, een kwart fles Ashton Brothers en een halve liter Wereldband.

Concept/regie: Caspar Nieuwenhuis – is regisseur en dramaturg. Hij regisseerde o.a. ‘Jetje en haar Dansorkest’ (Oerol 2005), ‘Athella/Othello’ (DNA, 2006), ‘Kopmannen’ (Wereldband 2009) en ‘De Brakke Zondag’ (Brakke Grond 2004-2009). Hij is artistiek directeur van theatermakerscollectief Likeminds.
Pieter-Bas van Wiechen – schrijft, maakt radio en theater. Hij was freelance correspondent in België. Als journalist werkte hij onder meer voor de Wereldomroep, Radio 1 (o.a BNN en Vpro), BNR, Vrij Nederland en De Pers. In het theater maakte hij o.a. ‘Jetje en haar Dansorkest’ en ‘De Brakke Zondag’.

script: Justus van Oel – als schrijver, cabaretier en columnist. Speelde jaren in zijn eigen cabaretgroep Zak en As (samen met Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten). Als auteur werkte hij met Theo van Gogh (‘Najib & Julia’) en schreef hij theaterteksten voor o.a. De Nieuw Amsterdam (‘VUUR!’, ‘De Arabier van Amsterdam’) en De Brakke Zondag.
Don Duyns – is theatermaker en schrijver. Hij was artistiek leider bij theatergroep Growing Up in Public en maakte daar verschillende voorstellingen (‘On the Road’, ‘Den Uyl; of de Vaandeldragers’, ‘PAARS’). Voor het RO-Theater schreef hij ‘Lang en Gelukkig’ en ‘Snorro’. Hij is hoofddocent van de HKU-opleiding Writing for Performance.

lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort – is lichtontwerper en technisch producent. Hij werkte bij Emio Greco P/C. Als freelance lichtontwerper maakte hij ontwerpen voor De Nederlandse Opera, De Nationale Reisopera, Merlijn Twaalfhoven, de Wereldband en Jan Taminiau.

choreografie: Iva LeÅ¡ićis danseres bij het Internationaal Danstheater, waar ze ook deel uitmaakte van de artistiek team tijdens de voorstelling “Stampende Stilte”. En van de oprichters van de WereldDansFabriek. Ze heeft meerdere choreografieën op haar naam staan. Geeft workshops en is docent werelddans aan de Nationale Balletacademie.

Film: Tim van der Maden en Esther Koolzij zijn editor en camera-vrouw. Als team verzorgden zij de Scheepjournaals voor het televisieprogramma De Beagle.
Tim is betrokken bij diverse filmprojecten met een sociale en maatschappelijke boodschap, zo werkte hij mee aan Darwins verstekeling, VPRO Thema avond, Submarine’s Dutch Design, Fashion and Architect project en diverse korte documentaires.
Esther werkte aan verschillende documentaires en korte fictie films in binnen en buitenland, vaak met maatschappelijk sociale onderwerpen. Onder andere legde zij het dagelijks leven in een Roma dorp in Roemenie vast.

Artistiek advies: Eddy Habbema

Productie – Marie-Christine Volkers

Lichttechniek – Natasja Giebels
Geluid techniek – Joep van der Velden
Algemene techniek – Wouter Moscou