This is hardly an invitation

Op 22 mei ging de voorstelling ‘This is hardly an invitation’ in première. De voorstelling is een samenwerking tussen geluidskunstenaar Mark Morse (aka Morsanek) en choreograaf/performer Hillary Blake Firestone. De voorstelling maakt deel uit van Density +/- 0, dat weer onderdeel is van de Amsterdamse kunstmanifestatie My Name is Spinoza, georganiseerd door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en de Amsterdamse Spinoza Kring. Violet Bureau heeft verschillende choreografen en geluidskunstenaars gevraagd om samen werk te maken, genspireerd door Gilles Deleuze en Felix Guattari’s Lichaam zonder Organen.

Floriaan Ganzevoort maakte het lichtontwerp voor deze voorstelling.

De performer en choreograaf Hillary Blake Firestone (geboren in de VS) was twee jaar als maker verbonden aan DWA (Danswerkplaats Amsterdam). Verder is ze bekend van haar optredens in het werk van Keren Levi, Beppie Blankert en vele anderen.

This is hardly an invitation vertrekt vanuit het beeld dat Deleuze & Guattari schetsen van het Orgaanloze Lichaam: ‘vol vrolijkheid, verrukking en dans (¦) kleuren en geluiden’, een anticoncept dat zich vol verve en strijdlust opwerpt tegen de ‘grauwe parade van leeggezogen (¦) lichamen.’ In dit licht, zou men wellicht een wild feest, een rock opera, een vlaggenparade, een farce kunnen verwachten.
Met zijn live audio-compositie combineert Mark Morse een reeks feedbackgenerators met software die geluidsgolven modelleert om menselijke en dierlijke stemmechanismen voort te kunnen brengen. En ja, ook om zeer vette beats te maken¦