In de schaduw van de schaduw

Kunstenaar Florian de Visser en lichtontwerper Floriaan Ganzevoort werkten in het kader van GLOW intensief samen in de Grote Zaal van TAC om tot een installatie uit schaduw en licht te komen. De installatie ‘In de schaduw van de schaduw’ schetst de verticaliteit van lijnen, gebouw, riet, schoorstenen. En laat tegelijkertijd de beweging zien van die lijnen, van de stad, van wind, door de tijd heen.

Glow_lichtontwerp_Floriaan_Ganzevoort02

Kunstenaar Florian de Visser studeerde in 2008 cum laude af aan Design Academy in Eindhoven met de projecten ˜Continuo en ˜OudsNieuws . Beide projecten leggen verborgen (bestaande of denkbeeldige) netwerken bloot. Sindsdien richt hij zich op ˜site-specific storytelling : het opsporen en verbeelden van verhalen in de openbare ruimte en over de openbare ruimte. Met zijn projecten probeert Florian de niet-fysieke schoonheid van plekken naar boven te halen en daarmee de fantasie te prikkelen. Fictie en realiteit lopen altijd door elkaar.

Floriaan Ganzevoort is lichtontwerper voor theater, muziek, dans en ruimtes. Hij studeerde af als Theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Licht als dramaturgisch middel’. Vanaf 2000 maakt Floriaan voor diverse gezelschappen lichtontwerpen. Door zijn dramaturgische achtergrond is het licht dat hij ontwerpt altijd sterk verbonden met de inhoud van de voorstelling. Floriaan is gespecialiseerd in de opeenvolging van beelden en de timing daarvan.

Openingstijden: op werkdagen geopend van 19:00 – 23:00 u, in de weekenden zijn we een uurtje langer open van 19:00 – 00:00 u.

Adres: TAC – Temporary Art Centre, Vonderweg 1, Eindhoven

Het stuk ‘Rushes’ van Michael Gordon gespeeld door Het Fagotten Ensemble van Dana Jessen was zaterdag 10 november te zien in de installatie.