Kiss of the Spider Woman

Benno Barends maakte voor de voorstelling Kiss of the Spider Woman het lichtontwerp. Opus One blies met deze voorstelling nieuw leven in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Benno Barends kreeg van regisseur Koen van Dijk veel vrijheid om invulling aan het lichtbeeld te geven. Zo maakte Benno onderscheidt tussen droom/heden/verleden en realiteit doormiddel van veel kleur in de dromen tot zeer koud licht in de cel waar de hoofdpersonen zich bevinden. Voor het titelnummer Kiss of the Spider Woman maakte Benno een web van licht.

Foto: Neeltje Knaap

Volkskrant: Een spannend lichtontwerp maakt het af.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Beiden dromen ze van een beter leven buiten de gevangenis. Om de tijd te doden vertelt de één over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. De ander vertelt over zijn grote liefde. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één vervolgens onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

Nominaties

‘Kiss of the Spider Woman’ kreeg 5 Musical Award nominaties. De beide hoofdrolspelers Alex Klaasen en René van Kooten werden genomineerd, maar ook Frans Heemskerk voor zijn muzikale bewerking en Koen van Dijk die verantwoordelijk was voor vertaling en regie. Ook kreeg het de nominatie Beste Kleine Musical.


Cast & Creatives

Regisseur: Koen van Dijk
Decorontwerp: Eric Goosens
Lichtontwerp: Benno Barends

Kostuumontwerp: Maya Schröder
Choreografie: Chiara Re