Ana Morphè laserinstallatie Amsterdam Light Festival

Ana Morphè was te zien tijdens het Amsterdam Light festival (ALF) 2017/18 in het Oosterdok.  In deze lichtinstallatie wordt laser gebruikt op een poëtische en magische manier, met licht, water, en rondvaartboten in de hoofdrol.
De lichtbeelden zijn geïnspireerd op de belangrijke rol van water in ons bestaan en de bijzondere moleculaire eigenschappen van water.
foto: Janus van den Eijnden.

Ik wilde graag een werk maken waar je dwars doorheen kunt varen. Waarin je overal het licht ziet en voelt. De 6 RGB lasers vormen samen een voortdurend veranderend cyclisch patroon.

Ik ben gefascineerd geraakt door de rol van water in Amsterdam, zowel op macro- en microniveau. Het bracht welvaart en commercie. Als we door onze grachten varen kijken we naar de gebouwen en de bruggen, we kijken nooit naar het water. We beseffen niet dat al het water in Amsterdam zoet water is, we peddelen en spelen erin. Het is moeilijk voor te stellen dat zoetwater een schaars goed is op deze wereld. Water, zo gewoon dat je waarschijnlijk nooit denkt over hoe uniek het is en hoe essentieel voor ons leven.

Dit werk is mede tot stand gekomen dankzij de bijzondere support van DTL Laser. Zij staan open voor bijzondere projecten waarin laser op andere manieren wordt ingezet.

Met dank aan:
DTL laser
Aukes Theatertechniek
Technisch Team ALF
Amsterdam Light Festival