Grondproeven 3

Cullinair muziektheater over akkerbouwers in transitie

Aan het begin van deze zomer meegewerkt aan de muziektheaterproductie Grondproeven 3 in opdracht van het 5de Kwartier. Een prachtige locatievoorstelling waar heerlijk vegetarisch eten, landbouwproblematiek, theater en muziek samenkwamen in een avondvullende happening. Dit alles op en rond de schuur van een akkerbouw bedrijf. Het stuk is gebaseerd op interviews met verschillende akkerbouwers. De verbondenheid tussen boer en grond en het generatieconflict over gangbaar en/of biologisch boeren vormen het hoofdthema, op vele manieren belicht.

Lichtontwerp

Het lichtontwerp voor de schuur waar de bezoekers de voorstelling bekeken onder het genot van een 3 gangen diner had flink wat voorbereiding nodig. Onder andere door het beperkte budget, beperkte stroom, en de wens om ook rond en tussen het publiek te spelen, om zo een totaal beleving te creëren. Uiteindelijk gekozen voor 3 lange trussen onder de spanten van de schuur. Met een achterwand van cuubkisten voor de aardappels en podiumdelen op verschillende hoogten is een ruimte gecreëerd waar je zittend aan de eettafels toch goed zicht had op de spelers en muzikanten.

Grondproeven 2024

Voor diegenen die Grondproeven 3 gemist hebben. Grondproeven 3 gaat opnieuw spelen in 2024 in NoordoostFriesland, Rotterdam en Almere. Houdt de website van Grondproeven in de gaten!


Creatives

Concept, regie: Titia Bouwmeester
Script: Danielle van Vree.
Muziek compositie: Ben van Bueren
Performers: Anne Fé de Boer, Rogier Schippers, Danielle van Vree.
Muziek: Ricardo Souza Rocha, Ted van Leeuwen, Ben van Bueren
spelregie: Dorien Folkers
Dramaturgie: Moniek Merkx

Lichtontwerp: Isabel Nielen
Kostuum: Jookje Zweedijk
Geluid &Techniek: Gijs Steenbergen
Productie: Aafke van der Leij
Publiciteit: Maartje Hagar Treep 
Koks: Tineke de Lange, Titia Bouwmeester, Kaman Chow, Merel Nolet, Linette Eveleens, Tomas Koek, Ezra Koek, Erna Koomen
Met dank aan: Eventury Productions, de Karavaan en Aukes Theatertechniek.