Loop-Copy-Mutate by Genetic Choir

Met minimale middelen heeft de Theatermachine het lichtontwerp verzorgd voor het locatie project Loop-Copy-Mutate van het Genetic Choir. De première van Loop-Copy-Mutate vond plaats op 2 juli 2017 in het nieuwe metro station van de Noord Zuidlijn onder het centraalstation van Amsterdam. De 5 uitvoeringen op die dag waren allen anders, door de gekozen en gemanipuleerde geluidsfragmenten die voorafgaand aan het concert werden gemaakt door het publiek.
Het licht werkte met minimale middelen, daar alles met de hand naar beneden moest worden gedragen en de opbouwtijd slechts 3 uur was. Het gehele lichtplan is uitgevoerd met 62 pinspots, 8 rupsen, 4 voetlichten en 3 SGM p5,  met dank aan Aukes Theatertechniek.

In de weken voorafgaand aan het concert hield het Genetic Choir ‘geluid verzamel wandelingen’ rond Amsterdam CS, waarin reizigers, voorbijgangers en deelnemers werden gevraagd om te luisteren naar de geluiden van het station. De gekozen geluiden werden verzameld in een muzikale database. Tijdens het concert op 2 juli besloot het publiek welke geluiden werden gebruikt als onderdeel van het life concert.

Het Genetic Choir is een vocaal ensemble gevestigd in Amsterdam die volledig geïmproviseerde concerten zingt, bij voorkeur in ongebruikelijke locaties. Het idee achter het koor is om muziek te creëren als een organisme, zonder dirigent of componist.