Vis à Vis speelt MARE

Met veel plezier heeft de Theatermachine deze zomer het lichtontwerp gemaakt voor de spektakel voorstelling MARE van Vis à Vis. Vis à Vis is een theatergezelschap, met een vaste vestiging bij het Almeerderstrand, dat in staat is een uniek theater spektakel neer te zetten. De hilarische wanhopige overlevingsstrijd van de gestrande mens op een desolate locatie. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen.

Met de voorstelling MARE gunt Vis à Vis een blik op de toekomst, waarin de hele wereld onder water is komen te staan door toedoen van de mens. De speelvloer is een waterbassin gevuld met meer dan 1 miljoen liter water, dan barst de storm los en verdwijnt de wereld langzaam in het water. Het grootste struikelblok in tijden van nood is, zoals altijd, de mens zelf. De natuur heeft in deze verzonken wereld het laatste woord. MARE is geïnspireerd op de voorstelling DRIFT van Vis à Vis uit 1996.

Foto’s Anna van Kooij

Regie: Tom Ryser. Decorontwerp: Jan Willem van der Schoot. Kostuumontwerp: Miek Uittenhout. Muziek: Bart Jan Oosting en Erik Hofland. Lichtontwerp: Isabel Nielen
Spelers: Anne Katic, Doortje Peters, Dorus van der Meer, Gerold Guthman, Rutger Buiter en Marinus Vroom.

Met zeer veel dank aan het techniek team: Sjoerd Hogendoorn, Floris Berendse en Arnoud Kaldeway. De voorstelling wordt gedraaid door Idwinge Boetes en Janneke Godschalk.

Mare is wegens  succes verlengd en is weer te zien vanaf mei 2018, zie website Vis à Vis.